Nyheter från smyckesvärlden

Smycken handlar i mångt och mycket om relationer. Hur människor binds samman med varandra, hur släktband skapas och gemensamma minnen förvärvas. Det är även viktigt för företag i smyckesbranscher att skapa goda relationer till sina kunder. Att köpa ett smycke är inte som vilken handling som helst, utan det är något som ska komma att bli betydelsefullt i många människors liv. Tack vare detta är det extra viktigt i denna bransch att vara duktig på att kommunicera.

Skapa goda relationer med kunderna

För att förbättra relationen med sina kunder är det en bra lösning att ha ett nyhetsbrev. Ett exempel är palomas mall för nyhetsbrev som hjälper dig att utforma själva nyhetsbrevet. Vad ska man skriva i ett nyhetsbrev, och finns det några viktiga saker att tänka på? Det är sådana frågor som du bör fundera på innan du skapar ett nyhetsbrev. Innan du skriver ditt första nyhetsbrev så är det viktigt att tänka på integriteten. Att få ett mejl i brevlådan är i allra högsta grad personligt och därför är det också viktigt att inte kränka kundernas integritet. Det ska vara lätt att sluta prenumerera på nyhetsbrevet och det är viktigt att inte skicka det alltför ofta om du vill behålla dina prenumeranter. För att få kunder att skriva in sin mejladress på din hemsida är det viktigt att den ger ett mycket seriöst intryck. Felmeddelanden, döda länkar och en seg hemsida är sådant som drar ner helhetsintrycket och kanske till och med kan göra att kunderna avfärdar ditt företag som en bluff.

Vad vill du berätta?

Vad som ska finnas i ett nyhetsbrev är förstås upp till varje företag att bestämma. Det måste finnas en anledning för läsarna att öppna nyhetsbrevet. Kanske de vill hålla koll på de senaste smyckeskollektionerna eller få exklusiva förhandsvisningar? Kanske de vill ta del av tävlingar och speciella rabatter? Kanske de vill läsa om företagets utveckling? Oavsett orsak är det viktigt att känna sina kunder och intressenter samt att anpassa nyhetsbrevet efter detta. Om det finns olika målgrupper, kan det vara aktuellt att ha flera parallella nyhetsbrev som man kan skriva upp sig på efter intresse. När det gäller smycken finns det många olika saker att ta upp i ett nyhetsbrev, till exempel olika ädelstenar och klassiska designers. Det kan även vara intressant att veta vilka smycken som har setts på modevisningar och i välrenommerade tidningar samt på olika kändisar. Det blir naturligtvis en stor skillnad mellan ett nyhetsbrev från Cartier med sin anrika historia och exklusiva smycken, eller från Glitter med sina modeinriktade smyckesaccessoarer.

Helhetstänk

Låt företagets visioner och stil färga nyhetsbrevets utformning och innehåll. Gäller det ett företag med exklusiva och dyra smycken, bör design och innehåll vara i toppklass. Gäller det modebijouterier och andra lågbudgetkategorier, kan du spela på detta. Om dina kunder vill vara först med det senaste, kanske du bör skicka nyhetsbrevet ofta och hålla både dig själv och dina kunder ajour med det senaste som händer i branschen. Även sådant som faller utanför ramen för just ditt föetag kan vara intressant för dina läsare! Återigen gäller det att veta vilka du vänder dig till.